11 Aug
11Aug

Amikor szárnyas kapu kialakítására nincs lehetőség, abban az esetben tolókapu vagy úszókapu (lebegő kapu) kapuszerkezeteket ajánljuk, hiszen ezek a kerítés síkjában mozognak, és nem a kocsibeálló területét használják a kapu kinyitására. 

Az úszókapu jellemzői


Az úszókapu vagy lebegő kapu a tolókapu egy fajtája. Ahogy a nevéből is lehet sejteni, olyan képzetet kelt, mintha a kapuszerkezet úszna, siklana a levegőben. Ennek oka, hogy az úszókapunak nincs semmilyen alátámasztása a kapunyíláson belül. Továbbá a talajra rögzített sín helyett, a kaputest aljára szerelt C profilban futó a betonfoglalathoz fixen rögzített úszókapu görgő szettek „úsztatják” mozgatják a kaput a tolókapuval ellentétben. Az úszókapu a tolókapuhoz hasonlóan a kerítés vonalával párhuzamosan nyílik és záródik. 

A tolókapu jellemzői


A tolókapu ugyanazon az elven működik, mint az úszókapu, viszont itt már szükség van a talajra erősített tolókapu sínre a kapu mozgatásához. Ez a sín a kapunyílás teljes szélességében a kerítés mögött még egyszer ugyanilyen hosszan végigfut. A tolókapu mozgatásához szükséges görgők pedig a mozgó kapuszárnyba vannak beépítve.



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.